Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Badkamerkasten

Badkamerkasten zijn er in veel soorten en maten. Het is voornamelijk belangrijk dat ze voldoende opbergruimte bieden en dat ze vervaardigd zijn uit een materiaal dat tegen vocht bestand is.

 

Mogelijkheden voor badkamerkasten

Badkamerkasten en badmeubels worden weleens verward. Een badkamerkast is een meubel voor in de badkamer dat op zichzelf staat (al bestaan er ook hangende modellen), bij een bad(kamer)meubel is er een lavabo geïntegreerd of op het meubelstuk geplaatst. Hier vind je een overzicht van de populairste types van badkamerkasten:

 

Hoge badkamerkast hoge badkamerkast

Het grote voordeel aan een hoge badkamerkast is dat je er weinig vloeroppervlakte mee verliest. Het opbergen van spullen gebeurt hier erg efficiënt; je kan heel wat gerief opbergen zonder dat er een log meubelstuk in de weg komt te staan. Meestal zijn hoge badkamerkasten vrij smal en hebben ze kleine compartimenten, waardoor ze vooral geschikt zijn voor het opbergen van kleinere spullen.

 

 

brede kast badkamer Brede badkamerkasten

Het grootste voordeel aan een brede badkamerkast is dat ze veel plaats biedt voor het opbergen van je spullen. Vaak zijn de compartimenten van dit soort badkamerkasten namelijk een pak groter dan bij de hoge, smalle varianten. Op die manier vormen ze een ideale opbergplaats voor bijvoorbeeld de (strand)handdoeken, de badjassen en ander groot badkamergerief.

 

 

hangende kast badkamer Hangende badkamerkasten

Wie zijn badkamer een moderne en strakke toets wil geven, kan zeker overwegen om een hangende badkamerkast te plaatsen. De kast wordt dan in de muur verankerd en er zijn geen kastpoten of sokkels nodig. Dit kasttype heeft als voordeel dat je zelf de hoogte van de kast kan vastleggen; je kan zelf bepalen wat voor jou de meest comfortabele hoogte is voor de plaatsing van de kast.

 

 

open badkamerkast Open of gesloten kast kiezen?

Bij het kiezen van een kast voor de badkamer moet je ook beslissen of je een open of gesloten model verkiest. Het voordeel van een open kast is dat je spullen makkelijk bereikbaar zijn en dat je decoratieve elementen op de planken kan plaatsen. Een nadeel is dat je meer last zal hebben van stof. Een gesloten kast biedt dan weer het voordeel dat je snel je spullen kan opbergen zodat je badkamer geen chaotische ruimte wordt.

 

 

Materialen

Het is erg belangrijk dat het materiaal van je badkamerkast de hoge luchtvochtigheid aankan. Ook de naden worden best met een vochtdicht materiaal afgewerkt. Als materiaal voor badkamerkasten kiest men vaak voor houtachtig plaatmateriaal of kunststof. Je kan echter ook kiezen voor hout (eik, teak,…). Als je voor hout kiest, dan zal je best wel een beschermingslaag aanbrengen om te vermijden dat het materiaal gaat uitzetten of krimpen door het vocht. Deze laag biedt ook bescherming tegen vlekken. Hou er rekening mee dat niet alle houtsoorten geschikt zijn voor badkamerkasten; je gaat best voor een houtsoort van duurzaamheidsklasse I.

badkamerkasten

 

Badkamerkasten op maat kopen

Het spreekt voor zich dat je de ruimte van je badkamer zo efficiënt mogelijk wil gebruiken. Om de indeling van je badkamer op punt te krijgen, kan het interessant zijn om je badkamerkasten op maat te laten maken. Je kan dan zelf bepalen uit welk materiaal de kast gemaakt wordt en wat de afmetingen zijn.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers