Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Wasmachinekast op maat

Wasmachinekasten op maat komen steeds vaker voor. Ze zijn niet alleen erg praktisch omdat je ze volledig zelf kan ontwerpen, maar ze zien er ook netjes en verzorgd uit. Maar wat zijn nu de mogelijkheden voor zo’n wasmachinekast op maat? Hoeveel kost het? Waar moet je op letten bij de plaatsing? En kan je zelf je kast maken of schakel je beter een vakman in? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Vormgeving wasmachinekast
Prijs wasmachinekast op maat
Aandachtspunten bij plaatsing
Waarom vakman inschakelen?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom een wasmachinekast op maat laten maken?

Wasmachine kasten zijn erg populair omdat ze het gebruiksgemak van je wasmachine verhogen en het geheel er netjes doen uitzien. Met een wasmachinekast op maat geniet je van nog heel wat meer voordelen. Hieronder geven we je enkele overtuigende redenen waarom een wasmachine kast op maat een goed idee is:

 • De ruimte ziet er net en opgeruimd uit: een wasmachinekast die mooi op maat gemaakt is, geeft de hele ruimte een verzorgde, nette indruk.
 • Je kan de hoogte van je wasmachine zelf bepalen: wil je de wasmachine op de grond laten staan? Of heb je ze graag wat hoger zodat je je niet meer hoeft te bukken? Jij kiest zelf de hoogte!
 • Je kan de kast volledig zelf ontwerpen: uiteraard kan je je wasmachinekast op maat ook volledig zelf ontwerpen, in overleg met je binnenschrijnwerker. De mogelijkheden zijn daarbij eindeloos!
 • Je hebt extra opbergruimte: wil je ook je wasmiddelen, strijkplank, wasmanden… netjes kunnen wegzetten? Je kan je wasmachinekast zo ontwerpen dat er voor alles een extra opbergruimte is.
 • De kast absorbeert trillingen: wasmachinekasten op maat worden speciaal ontworpen om trillingen van de wasmachine tijdens het draaien te absorberen.
 • Je gebruikt je ruimte efficiënt: door de kast volledig op maat te ontwerpen, verlies je ook nergens plek. Zo kan je de beschikbare ruimte optimaal gebruiken.

Wasmachinekast op maat laten maken? Schakel dan zeker een vakman in. Deze kan de kast volledig volgens jouw ontwerp maken en vlot installeren. Vergelijk offertes van vakmannen in de buurt.

wasmachine kasten op maat

 

Hoe je wasmachine kast op maat vormgeven?

Hoe kan je je wasmachinekast nu vormgeven? Welke keuzes kan je daarbij allemaal maken? We overlopen er hieronder enkele:

 1. Design van de kast

  Hoe wil je je wasmachinekast indelen? Wil je enkel een kast rond je wasmachine? Ben je van plan om ook je droger in de kast te plaatsen? Wil je een uittrekplank om je wasmand op te kunnen plaatsen? Heb je graag ook nog wat extra opbergruimte voor je wasmiddelen, je strijkplank…? Moet de kast tot aan het plafond reiken? De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan je kast dan ook volledig naar jouw smaak ontwerpen.

 2. Materiaal

  Je kan voor je wasmachinekast kiezen tussen verschillende materialen. Elk materiaal heeft z’n eigen kenmerken en voordelen. MDF, multiplex en massief hout zijn daarbij de meest voorkomende materialen. MDF is een vrij goedkoop materiaal dat je gemakkelijk in verschillende vormen kan verkrijgen. Massief hout is dan weer natuurlijk en heeft een authentieke look.

 3. Kleuren

  Afhankelijk van het gekozen materiaal heb je ook een breed aanbod aan kleuren waaruit je kan kiezen. MDF en multiplex zijn bijvoorbeeld beschikbaar in alle RAL-kleuren. Bovendien kan je vaak ook nog zelf kleuren laten samenstellen. Zo kan je dus je kast perfect bij de rest van je interieur laten passen.

 4. Kastdeuren

  Als je een wasmachine kast met deur wil, is ook het type kastdeuren nog een belangrijke keuze die je kan maken. Wil je voor je wasmachinekast draaideuren, schuifdeuren, zweefdeuren…? Wil je voor je wasmachine geen deur en laat je het liever gewoon open? Of wil je graag glas verwerken in 1 van je kastdeuren? Ook hier heb je een uitgebreid aanbod aan keuzemogelijkheden.

Je wasmachinekast zelf vormgeven? Vraag naar de mogelijkheden bij een binnenschrijnwerker. Deze geeft je advies op maat en helpt je bij je keuzes. Vind een geschikte vakman in de buurt.

 

Prijs wasmachinekast op maat

De kosten voor je wasmachinekast op maat zijn uiteraard erg variabel en hangen af van jouw keuzes bij de vormgeving. Allerlei factoren zoals het gekozen materiaal, de indeling van de kast, het deurtype… spelen een rol in die prijs. Gemiddeld zal die prijs voor een standaard wasmachine kast op maat tussen € 1.100 en 3.800 (excl. btw en incl. plaatsing) liggen.

TIP: er zijn dus tal van factoren die de totale prijs zullen beïnvloeden. Bovendien verschilt die prijs ook van vakman tot vakman. Contacteer daarom zeker meerdere vakmannen. Zo kan je verschillende prijsvoorstellen, maar ook adviezen, ontwerpen… vergelijken. Vul het offerteformulier in.

 

wasmachinekast op maat

 

Aandachtspunten bij plaatsing wasmachinekast

Als je een wasmachine kast op maat laat maken, zijn er enkele dingen waar je op voorhand best over nadenkt. We zetten hieronder de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

 • Zorg voor een water- en stroomaansluiting: voor de werking van je wasmachine is het uiteraard belangrijk om een bereikbare water- en stroomaansluiting te hebben. Daar hou je best rekening mee bij het ontwerp van je kast. Een vakman zal altijd rekening houden met de nodige uitsparingen in de achterwand van je kast.
 • Kies de juiste hoogte van de wasmachine: bij het ontwerp van je kast denk je best ook na over de hoogte waarop je wasmachine zal komen te staan. Wil je die graag op de grond of toch wat hoger zodat je je minder hoeft te bukken? Ook je wasmachinekast op hoogte kan je volledig zelf ontwerpen. Ga dus op voorhand even na wat het meest praktisch is voor jou.
 • Meet de afmetingen van je wasmachine nauwkeurig op: om ervoor te zorgen dat de wasmachinekast mooi aansluit op je wasmachine is het belangrijk om de exacte afmetingen ervan te kennen. Deze geef je dus best tot op de millimeter door aan de binnenschrijnwerker. Zo past de wasmachine perfect in de kast en krijgt het geheel een verzorgde uitstraling.
 • Denk na over waar de wasmachinekast komt te staan: denk bij het ontwerp van je kast ook na over de ruimte waarin de kast zal staan. Hoeveel beschikbare ruimte heb je voor je kast? Wat is de stijl en het design van de ruimte? Wat is de hoogte van je kamer? Ook met deze dingen hou je best rekening bij je keuzes voor de vormgeving van je kast.

 

Ontvang advies op maat van een binnenschrijnwerker!

Als je samenwerkt met een professionele binnenschrijnwerker kan deze je adviseren over al je keuzes voor je wasmachine kast. Daarbij houdt hij rekening met alle aandachtspunten, maar ook met jouw wensen, situatie en budget. Vergelijk ook zeker adviezen, prijzen, ontwerpen… van vakmannen in de buurt via onze offerteservice.

 

Waarom een vakman inschakelen voor je wasmachinekast op maat?

Met de nodige expertise en handigheid kan je zelf een wasmachine kast op maat maken. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met bovenstaande aandachtspunten. Wil je graag een iets specialer ontwerp? Een inbouwkast voor je wasmachine die perfect op maat van de ruimte is gemaakt? Een speciaal deursysteem voor je kast? Of wil je gewoon zeker zijn van een correcte en vlotte plaatsing? Dan schakel je best een vakman in. Je geniet dan sowieso van volgende voordelen:

 • Ontwerp naar jouw wensen: een vakman luistert naar jouw wensen en voorkeuren en zal op basis daarvan een ontwerp maken voor je kast. Jij kan zelf alle keuzes maken met als resultaat een volledig geïndividualiseerde wasmachine kast.
 • Professionele uitvoering: een vakman zorgt voor een volledig afgewerkte wasmachine kast. Hij zal de kast ook precies op maat uitsnijden en indelen zoals jij dat wenst. Nadien zorgt hij ook voor een vlotte en propere plaatsing en zal hij de wasmachine in de kast plaatsen.
 • Hoogwaardige materialen: om je kast te ontwerpen gebruikt een binnenschrijnwerker steeds materiaal van hoge kwaliteit. Dat materiaal kan hij bovendien vaak aan een scherpere prijs verkrijgen. Ook voor de plaatsing zal een vakman altijd gebruik maken van professioneel gereedschap.
 • Verlaagd btw-tarief: wanneer je je wasmachinekast op maat laat ontwerpen en laat installeren door een binnenschrijnwerker, geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op alle materiaal- en arbeidskosten. Voorwaarde is wel dat je woning ouder is dan 10 jaar.

 

Vergelijk vrijblijvend offertes van binnenschrijnwerkers in jouw buurt!

Om wasmachine kasten op maat te laten ontwerpen, vraag je best offertes aan bij meerdere binnenschrijnwerkers. Zo kan je adviezen, mogelijkheden, prijzen… vergelijken en vind je gegarandeerd de meest geschikte vakman voor jouw klus. Vul dus zeker het onderstaande offerteformulier in en ontvang vrijblijvend offertes van 2 à 3 vakmannen in jouw regio:

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde schrijnwerkers