Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Kleerkasten op maat: Realisaties en prijzen

Van alle kasten in huis wordt de kleerkast ongetwijfeld het vaakst gebruikt. Wil jij jouw beschikbare ruimte maximaal benutten en heb je altijd al gedroomd van een praktische kast met veel plaats, dan is een kleerkast op maat net wat je nodig hebt! Op deze pagina vind je alvast enkele realisaties met info.

Benieuwd naar de prijs voor jouw project? Vraag nu offertes aan bij gespecialiseerde schrijnwerkers voor uw kleerkast op maat. Klik hier voor meer informatie.

 

Kleerkast op maat onder een schuin dak

kleerkast-schuin-dak

Heel wat huizen in België zijn gemaakt met een hellend dak. Slaap je boven en wil je de ruimte onder het dak optimaal benutten voor je kledij op te bergen, dan zijn kleerkasten op maat een echte aanrader. Schuine wanden, lage kasten of schuifpanelen, alles is mogelijk!

 

 

 Kleerkasten op maat in de slaapkamer

Kleerkast op maat

Ook in de slaapkamer komen kleerkasten op maat prima tot hun recht. Je kan de muur maximaal benutten waardoor niet alleen de ruimte optimaal gevuld is maar ook het ruimtegevoel maximaal is. Bij bovenstaande slaapkamer werd gekozen voor een diepe plint zodat de kasten lijken te zweven. Boven de kasten werd een LED-strip geplaatst om ’s avonds extra sfeer te scheppen.

 

 

Moderne kleerkast op maat met doorgang naar de badkamer

Moderne kleerkast op maat
Dat je met maatwerk elke ruimte optimaal kan benutten is meteen duidelijk bij het zien van bovenstaande foto. Deze slaapkamer met privé badkamer werd voorzien van een grote kleerkast in gelakte MDF. De handgrepen werden uitgefreesd zodat de wand zo strak mogelijk tot zijn recht komt. De wand werd ook tot in het kleinste detail benut. Zo is er ook een kleine kast op maat voorzien boven de deur.

 

 

 

Smalle kleerkasten op maat

Smalle kleerkast
Heb je een lange en smalle dressing, dan zijn kleerkasten op maat een prima keuze. Door te spelen met de diepte van de verschillende kasten kan je de ruimte visueel vergroten. Ook de toevoeging van schuifdeuren met spiegel zorgen voor een verruimend effect.

 

 

Inspiratie smalle kamerhoge kleerkasten

Hoge kleerkasten op maat
Ook bij hoge kamers kan het lonen om te kiezen voor een maatwerk kleerkast. Hoge legplanken kunnen gebruikt worden voor lakens en dekens zodat de onderste ruimte volledig benut kan worden voor kledij. Door te kiezen voor kamerhoge kasten heb je ook geen last meer van stof op de bovenzijde.

 

 

Inspiratie smalle kamerhoge kleerkasten

Hoge kleerkasten op maat
Ook bij hoge kamers kan het lonen om te kiezen voor een maatwerk kleerkast. Hoge legplanken kunnen gebruikt worden voor lakens en dekens zodat de onderste ruimte volledig benut kan worden voor kledij. Door te kiezen voor kamerhoge kasten heb je ook geen last meer van stof op de bovenzijde.

 

 

Ingebouwde kleerkast in nis in de slaapkamer

Inbouw kleerkast

Droom je van een onderhoudsvriendelijke woning, dan doe je er goed aan om verschillende nissen te voorzien in de slaapvertrekken en gangen. Zo kan je ingebouwde berg- en kleerkasten mooi laten aansluiten met de muur. Indien gewenst kan je ze afwerken in hetzelfde kleur lak zodat de muur den kast net één geheel lijken.

 

 

Inspiratie foto: Kleerkast onder trap

Kleerkast onder trap

Zelfs in een kast onder een trap kan je heel wat kledij opbergen. Bij bovenstaande zolderkamer werd een kast op maat gemaakt die net past onder de metalen trap. De kastdeuren werden voorzien van drukknoppen zodat er geen storende handgrepen zichtbaar zijn.

 

Kleerkast in valse wand naast badkamer

Kleerkast in valse wand naast badkamer

Bij deze grote slaapkamer werd de dressing op een slimme manier geïntegreerd in een valse wand. De kleerkast zorgt voor een extra tussenstop tussen de beide kamers en beschermen de privacy. Langs de achterzijde van de kast werd het tv-toestel zwevend geplaatst. De bedrading zit netjes verstopt in de kleerkast.

 

Kostprijs kleerkast op maat

De kostprijs van een kleerkast op maat wordt voornamelijk bepaalt door het aantal lopende meters, de kasthoogte en gewenste afwerking van de kast.  Gemiddeld mag je rekenen op een prijs tussen de 550 en 1000 euro per lopende meter.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers