Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Dressings op maat

Een op maat gemaakte dressing die netjes is ingedeeld en veel ruimte biedt, is niet alleen een lust voor het oog maar ook zeer praktisch in het gebruik. Zeker als hij speciaal voor jou op maat gemaakt wordt. Zeker wanneer je een moeilijk in te richten of kleine kamer hebt kan je met maatwerk heel wat ruimte winnen.

 

Wat is nu een echte dressing?

Voordat we de mogelijkheden bespreken is het misschien goed om eerst uit te leggen wat je nu eigenlijk kunt verstaan onder een dressing. In feite is een dressing een aparte plaats in huis waar al je kleding, schoenen en accessoires netjes opgeborgen zijn in kasten. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, kun je er speciale verlichting in aanbrengen, spiegels toepassen en een plek maken waar je rustig kunt zitten om je schoenen aan te doen. Je kunt het zo luxueus maken zoals je zelf wil.

 

Waarom kiezen voor maatwerk dressings

Standaard kasten passen lang niet altijd in iedere ruimte. Vaak heb je te maken met schuine wanden of afwijkende hoogtes waardoor een mooie afwerking met een standaard kasten niet mogelijk is. Soms zitten er leidingen in de weg die ervoor zorgen dat de ruimte niet optimaal benut kan worden.

En mocht je al een paar kasten gevonden hebben die bij elkaar passen dan laat de kwaliteit vaak te wensen over. Planken die door gaan hangen, schuifdeuren die na verloop van tijd niet meer goed sluiten. Er is altijd wel iets wat net weer niet klopt. Je hebt natuurlijk ook nog meubelzaken waar ze standaard modulaire systemen verkopen maar de kwaliteit van het materiaal kan nooit tippen aan het materiaal dat de vakman gebruikt.

Met een dressing op maat kun je eindelijk je droom verwezenlijken zoals jij dat wilt, niet volgens een standaard idee dat de fabrikant voor ogen heeft. Zo zal een dressing op maat nauwer verbonden zijn met de architectuur van de woning wat ook voor een grote meerwaarde zal zorgen bij een eventuele verkoop.

 

 

Heerlijk organiseren

De kasten zijn natuurlijk het belangrijkste onderdeel van je dressing. En wanneer je een kast geheel op maat laat maken, dan heb je superveel mogelijkheden. Zo kun je werken met uitklapbare kapstokken en ingebouwde spiegels en kun je precies bepalen hoeveel legplanken en hangruimte je in de kast wil hebben.

Ook is het mogelijk om een speciale ruimte te maken voor al je accessoires maar ook je schoenen. Een aparte schoenenkast waar je ook tassen en riemen in kunt bewaren is natuurlijk optimaal. Waarschijnlijk heb je al allerlei ideeën in je hoofd en dat is ook het leuke van maatwerk en het inrichten van dressings. Alles is mogelijk en het is heerlijk als je de ruimte hebt om al je kleding goed te kunnen organiseren.

 

dressing schuifdeuren

Schuifdeuren zijn ruimtebesparend!

Wil je een bepaalde ruimte ideaal benutten? Maak dan gebruik van schuifdeuren. Dit zijn ideale bespaarders van ruimte want de deuren hoeven niet naar voren uitgeklapt te worden. Hierdoor kun je in een smalle ruimte toch veel opbergruimte creëren. Daarnaast hoef je de schuideuren ook niet constant te sluiten. Ze kunnen open blijven staan zonder dat dit storend overkomt. De deuren kunnen ook bekleed worden met spiegels in tegenstelling tot een hangende deur die vaak zo weinig mogelijk mag wegen. Schuifdeuren mogen dus eigenlijk niet ontbreken in een moderne dressing op maat.

 

dressingkast spiegel

Spiegels voor een ruim effect

Net als schuifdeuren zijn spiegels essentieel in een dressing. Natuurlijk wil je jezelf erin kunnen bekijken maar door gebruik te maken van spiegels kun je de ruimte ook veel groter laten lijken. Het licht wordt er ook nog eens mooi door gereflecteerd waardoor je een stijlvolle ruimte krijgt die prettig is om in te verblijven. Door te kiezen voor een grote spiegel van vloer tot plafond kan je ook het ruimtelijk effect van het plafond en de vloerbekleding accentueren. Voorzie ook steeds voldoende verlichting rondom de spiegel en zorg voor een loopruimte zodat je de outfit vanuit verschillende standpunten kan bekijken.

 

 

Dressing in kleine ruimte maken

Wanneer je over weinig ruimte beschikt dan komen kasten op maat bijzonder tot hun recht. Veelal hebben kleine ruimtes afwijkende maten (een lage plafondhoogte bijvoorbeeld). Standaardkasten zijn dan juist te groot of veel te klein. Met een kast op maat benut je alle ruimte optimaal. Misschien kun je er geen luxe paskamer van maken maar met een op maat gemaakte dressing beschik je dan wel over een uiterst functionele kastruimte die er ook nog eens mooi uitziet.

 

Prijs dressings op maat

Een dressing op maat hoeft niet perse erg duur te zijn. Het hangt volledig af van jouw wensen wat het gaat kosten. Je moet rekening houden met een prijs tussen de € 500 en €1000 per lopende meter. Voor dat geld krijg je echter wel wat terug. En voor veel mensen is een mooie dressing een lang gekoesterde wens, dan mag het ook wel iets kosten.
Vraag hier online prijzen aan voor een dressing op maat.

 

dressing landelijk

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers