Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Badmeubel op maat

Wil je een nieuw badmeubel, maar heb je een te kleine badkamer waar niet zo veel in past? Of is er gewoon geen uitvoering die je mooi genoeg vindt? Laat dan een badmeubel op maat maken. In dit artikel lees je alles over de voordelen en de prijzen van dit soort maatwerk. Ook leggen we uit hoe je zo’n badkamermeubel kan samenstellen en wat je van een echte vakspecialist kan verwachten.

Ga snel naar:
Hoe badmeubel op maat samenstellen?
Prijs badmeubel op maat
Werkwijze vakspecialist
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Badmeubel op maat laten maken of niet?

Ja, een badmeubel op maat is doorgaans de moeite waard. Zélfs als je rekening houdt met de hogere kostprijs. Laat je jouw badkamer meubilair over aan een expert? Dan geniet je optimaal van…

 • Kwalitatieve materialen: maatwerk badmeubels worden alleen gemaakt van de beste materialen. Vakspecialisten kiezen deze namelijk zelf en verwerken ze zonder gebreken.
 • Unieke uitstraling: een badmeubel op maat kan je helemaal zelf samenstellen en is dus een soort weerspiegeling van je woonstijl en voorkeuren.
 • Optimaal gebruik van je ruimte: bij standaard meubilair is de beschikbare ruimte nog wel eens een probleem. Kom je namelijk ruimte tekort, dan houdt het daar op. Met een badmeubel op maat hoef je je hier geen zorgen om te maken en is het 100% zeker dat die in je badkamer zal passen.
 • Brede waaier aan opties: kies je voor een zwart of wit badmeubel? Plaats je deze parallel aan een wand, of plaats je een badmeubel in een hoek? Welke materialen gebruik je voor de gekozen onderdelen? Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg manieren om badkamer meubilair tot in de details vorm te geven.

Interesse in een badmeubel op maat? Een van onze vakmensen helpt je met alle plezier verder. Vergelijk meerdere ervaren specialisten in je buurt.

badmeubel op maat

 

Hoe badmeubel op maat samenstellen?

Heb je eenmaal contact met een vakspecialist? Dan kan je beginnen met het samenstellen van het badmeubel. Hierbij zijn de volgende factoren van belang:

 

1. Afmetingen

Doorgaans is de maximale breedte het eerste waar je naar kijkt. Standaard maten voor een badkamermeubel zijn 60, 80, 100 of 120 cm breed, maar hier kan je met maatwerk natuurlijk van afwijken. Zo laat je jouw badmeubel precies in je badkamer passen en hou je zoveel beschikbare ruimte over als je zelf wil.

Vergeet echter de lengte en diepte niet. Je moet nog comfortabel langs het badmeubel kunnen lopen en het is fijn als je overal vlot bij kan. De meeste meubels zijn zo’n 45 cm diep, waarbij de wastafels net iets uitsteken. De lengte stem je dan weer best af op de mensen in je huishouden.

 

2. Onderdelen

Een badmeubel op maat bestaat normaliter uit de volgende onderdelen: een wastafel, een werkblad, meerdere kastjes en eventueel beslag. Een woordje uitleg:

 • Wastafel: een wastafel is vooral een praktisch onderdeel van je badmeubel, maar heeft ook een grote invloed op de uitstraling. Zo kies je bv. voor een standaard wastafel of eerder voor een waskom. In beide gevallen heb je ook nog de keuze uit verschillende vormen, kleuren en materialen. Vooral het gekozen materiaal is belangrijk. Een aantal populaire opties zijn keramiek, composiet en kunststof.
 • Werkblad: je werkblad krijgt het meeste te verduren en moet dus zeker stevig en krasvast zijn. Goede opties hiervoor zijn natuursteen, tropisch hout, … Daarnaast kan je kiezen voor MDF en van het werkblad en je kasten 1 geheel maken.
 • Kasten en lades: de meeste kasten voor badmeubels zijn gemaakt van MDF, kunststof of tropisch hout (duurzaamheidsklasse I). Dit soort kasten kunnen tegen vocht en zijn later nog naar wens af te werken. MDF kan je bijvoorbeeld lakken, of bekleden met laminaat. Weet je welk materiaal je wil? Dan moet je nog de specifieke uitvoering kiezen. Ga je bv. voor een zwevende of staande uitvoering, is de kast open of gesloten met fronten, …
 • Beslag: het belangrijkste is dat het beslag voor handgrepen, schuifsystemen, … bestand is tegen de hoge luchtvochtigheid van een badkamer. Bij standaard badmeubels kan dit wel eens een probleem zijn. Verder is je keuzevrijheid op dit gebied bijna eindeloos. Zo kan je kiezen voor stalen handgrepen, greeploze kasten, touch-to-open voor fronten of lades, …

 

3. Kleuren

Populaire kleuren voor een badmeubel zijn wit of zwart, maar de keuze is bijna eindeloos. Het belangrijkste is dat je weet wat de stijl van je badkamer moet worden. Kies je voor een minimalistisch modern design, of kies je juist voor iets landelijks met natuurlijke kleuren?

 

TIP: laat je adviseren door een badkamerspecialist!

Ben je nog niet zeker van je zaak, maar weet je wel dat je een badmeubel op maat wil laten maken? Schakel dan een expert in voor gericht advies. Die weet wat er allemaal mogelijk is en helpt je tijdens het samenstellen van je nieuwe badmeubel. Ook weet je zo zeker dat de plaatsing goed zal verlopen. Vergelijk nu meerdere offertes.

 

Prijs badmeubel op maat

De prijzen voor badmeubels op maat starten doorgaans vanaf € 1.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Die prijs kan echter oplopen, naargelang je keuzes. Zo is een prijs van € 3.000 à 4.000 mogelijk als je voor een grotere kast kiest met duurdere materialen, meerdere kasten en fronten met variërende afmetingen, …

LET OP: dit blijven enkel richtprijzen. Je bent pas zeker van een exacte prijs na het tekenen van een offerte. Vakmensen mogen namelijk hun eigen prijzen bepalen, werken niet altijd met dezelfde materialen, … Vergelijk vrijblijvend voorstellen van vakmensen in je buurt.

 

wastafelmeubel op maat

 

Werkwijze van een specialist

Hoe gaat een ervaren expert te werk als je kiest voor een badmeubel op maat? Hieronder zetten we de belangrijkste stappen op een rij:

 1. Kennismaking

  Eerst zal de gekozen specialist bij je langskomen om je wensen te bespreken. Op basis hiervan doet hij alvast de nodige opmetingen in je badkamer. Zo weet die precies wat mogelijk is en of je wensen realistisch zijn.

 2. Offerte opstellen

  Op basis van de eerdere opmetingen en je wensen stelt de expert een offerte op. Hierin staat de uiteindelijke kostprijs vermeld, maar ook de uitvoertermijn, de garantieregeling, eventuele voorrijkosten, … Pas wanneer deze offerte is getekend, kan de expert aan de slag.

 3. Badmeubel op maat maken

  Op dit punt kan onze vakspecialist beginnen. Die maakt dan het badmeubel op maat, gebaseerd op jouw wensen en de gemaakte afspraken. Alle benodigde onderdelen van het badmeubel maakt die dan in een eigen werkplaats.

 4. Badmeubel monteren

  Na de productie van alle onderdelen maak je een afspraak met de expert om het gehele badmeubel te laten monteren. Die heeft dan niet meer zo veel tijd nodig, aangezien het meeste werk al in de werkplaats is uitgevoerd. Ook is de expert al een keer langs geweest en heeft die het badmeubel op maat gemaakt voor jouw badkamer.

 

Meer weten over de plaatsing van een badkamermeubel op maat? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde schrijnwerkers