Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Wandkasten op maat

Een mooie wandkast is een echte sfeermaker en bijzonder praktisch. Je kan er souvenirs in etaleren, boeken in verzamelen, verlichting in integreren en heel wat spullen in opbergen. Tips, inspiratie en informatie voor wandkasten op maat vind je hier terug.

 

Moderne wandkasten

Wandkast in nis

Bij bovenstaande woonkamer werd een wandkast op maat gemaakt die net past in de nis. Het contrast van het hout met de achterliggende witte wand zorgt voor een moderne en luchtige toets die prima past bij de rest van het interieur. De wandkast loopt over in houten panelen waar een kunstwerk aan werd bevestigd.

 

Wandkast op maat woonkamer

Stop je graag alles netjes weg dan is een wandkast als tv-meubel ook een prima keuze. Bij bovenstaande woonkamer bestaat de wandkast uit verschillende lagen. De achterste panelen kunnen opengeklapt worden met een magneetslot en herbergen de tv en randapparatuur. De kasten langs de voorzijde zorgen voor dynamiek en extra bergruimte.

 

Wandkast in de gang

Met wandkasten kan je elke ruimte optimaal benutten en dat is meteen duidelijk bij het zien van bovenstaande wandkast op maat. Door de kasten door te laten lopen van muur tot muur en van vloer tot plafond gaat er geen enkel hoekje verloren. Je moet niet meer gaan stofzuigen in kleine hoekjes en ook bovenop de kasten hoeft je niet meer te poetsen. Om de kasten helemaal op te laten gaan in de kamer werden ze geschilderd in hetzelfde kleur als de muren. De grote handvaten zorgen voor het nodige contrast en zijn ook heel handig wanneer je geen vuile plekken wil hebben op je kastdeuren.

 

Wandkast boeken

Verslind je heel wat boeken en wil je jouw boekencollectie een bijzonder plekje geven, dan zijn wandkasten op maat een prima keuze. De legplanken worden extra verstevigd zodat ze niet gaan doorbuigen en ook de sokkel zal extra gesteund worden. De kasten kunnen ook bevestigd worden aan de muren zodat ze niet kunnen overhellen.

 

Renovatievlies bij zwarte muren

Ingebouwde wandkast

Een wandkast op maat hoeft niet altijd in de belangstelling te staan. Soms wil je ze vooral functioneel gebruiken en dan is het belangrijk dat deze zo weinig mogelijk aandacht eist. Bij bovenstaande woning werd de kast in hetzelfde kleur geschilderd als de omringende muren. De handvaten zelf werden ingefreesd en met een subtiel aluminium profiel afgewerkt. Wanneer je kiest voor een zwarte kleur moet je er wel rekening mee houden dat oneffenheden sneller zichtbaar zijn. Bij bovenstaande kamer werden de muren eerst behangen met renovatievlies zodat de muren net zo egaal zijn als de kstdeuren. Meer informatie over renovatievlies vind je hier.

 

Kies het juiste materiaal!

Bij het kopen van een wandkast is het belangrijk niet alleen stil te staan bij het design maar ook bij de gekozen materialen. Door te kiezen voor kwalitatieve houtsoorten en hoogwaardig beslag gaan je kasten na verloop van tijd niet gaan doorhangen en blijven ze hun stevigheid bewaren.

Houtsoorten
Kwalitatieve wandkasten worden meestal gemaakt van MDF, HDF en meubelplaten. Als afwerking kan gekozen worden voor lakwerk, fineer of laminaat. Goedkopere wandkasten kan je herkennen aan hun lichte gewicht. Deze zijn vaak gemaakt van vezelplaat en afgewerkt met melamine, wat veel minder sterk en fijn is dan laminaat.

 

Beslag
Over een periode van 20 jaar worden kastdeuren al snel meer dan 1000 keer geopend. Wil je voorkomen dat deuren na verloop van tijd gaan afhangen, dan is kwalitatief beslag aangewezen. Bekende fabrikanten van beslag zijn Blüm en Hettich.

 

Wandkast op maat laten maken: kostprijs

Wanneer je een wandkast op maat wil laten maken mag je rekenen op een prijs vanaf 100 à 150 euro per lopende meter. Dit is inclusief het ontwerpen, plaatsing en de volledige afwerking. De gewenste afwerkingslaag heeft de grootste invloed op de totale kostprijs. Zo is lakwerk duurder dan laminaat.

Ook fineer kan de prijs doen oplopen, afhankelijk van de houtsoort. Ben je zelf redelijk handig dan kan je de MDF-deurbladen ook zelf schilderen.

 

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers