Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Vitrinekast op maat

Een vitrinekast is ideaal om bepaalde objecten in de schijnwerpers te zetten en ze tegelijk te beschermen tegen vuil en schade. Denk maar aan waardevolle boeken, een platencollectie, een vintage servies, … Laat je een vitrinekast op maat maken? Dan kan je ze volledig zelf vormgeven. In dit artikel ontdek je hoe dat moet, hoeveel het kost en waarom je best een professional inschakelt.

Ga snel naar:
Vitrinekast op maat vormgeven
Prijs vitrinekast op maat
Waarom expert inschakelen?
Inspiratie vitrinekast op maat
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waarom een vitrinekast op maat laten maken?

Een vitrinekast op maat geeft een persoonlijke touch aan je interieur en vormt een echte blikvanger.  Bovendien kan je bepaalde voorwerpen nog extra laten opvallen. Daarnaast brengt zo’n kast op maat nog heel wat andere voordelen met zich mee:

 • Efficiënt gebruik van de ruimte: het kan soms een uitdaging zijn om de ideale plek te zoeken voor een vitrinekast. Dat wordt veel eenvoudiger als je vitrines op maat laat maken. Op die manier kan je de ruimte maximaal benutten en vermijd je ongemakkelijke hoekjes.
 • Veel mogelijkheden: in theorie kan je alle kanten uit met een vitrinekast. Je hebt zelf de volledige controle over de grootte, het design, de gebruikte materialen, de kleuren, … In samenspraak met een expert ontwerp je zo de vitrinekast van je dromen.
 • Luxueuze uitstraling: een op maat gemaakte vitrinekast past perfect in jouw interieur. Daardoor krijgt de ruimte een nette en luxueuze uitstraling. Bovendien ben je zeker dat je een uniek meubelstuk in je woning hebt.

Wil jij graag een vitrinekast op maat laten maken? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van verschillende schrijnwerkers in jouw buurt via onze offerteservice.

vitrinekast op maat

 

Hoe vitrinekast op maat vormgeven?

De mogelijkheden voor vitrines op maat zijn in theorie eindeloos. Hoe maak je de juiste keuzes om je meubel vorm te geven? Hieronder zetten we enkele belangrijke opties op een rijtje:

 

 1. Design

  Hoe je vitrinekast eruit moet zien, hangt voor een groot deel af van je interieur. Je denkt dus best na over de stijl en de grootte van het meubel. Daarnaast is ook de vorm belangrijk. Wil je een volledig glazen vitrinekast of enkel het bovenste gedeelte in glas?

 2. Materiaal

  Uit welk materiaal moet je vitrinekast gemaakt zijn? Als je slechts een klein budget hebt, kan je gaan voor MDF. Maar je kan ook kiezen voor massief hout, metaal, staal, glas, … Afhankelijk van jouw persoonlijke wens kan je zelfs materialen combineren.

 3. Kleur

  De meest courante kleuren voor een vitrinekast zijn wit, zwart, grijs of bruin, maar in theorie zijn alle RAL-kleuren mogelijk. Uiteraard hangt dit af van welk materiaal je kiest. De beschikbare kleuren voor massief hout zijn natuurlijk beperkter dan die van staal.

 4. Afwerking

  Bij de afwerking kan je de vitrinekast echt uniek maken. Wil je bv. deurtjes aan je meubel of enkel glas? Ben je van plan om echte pronkstukken in je kast te plaatsen? Dan denk je best ook na over verlichting aan de binnenkant en het type glas.

Twijfel je nog over de vormgeving van je vitrinekast op maat? Dan kan je samenwerken met een binnenschrijnwerker. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende experts in jouw buurt.

 

Prijs vitrinekast op maat

Net omdat de uitvoeringen zo variabel zijn, is het moeilijk om te zeggen hoeveel een vitrinekast op maat precies kost. Gemiddeld kan je uitgaan van € 1.000 per lopende meter (excl. btw en incl. plaatsing), maar allerlei factoren spelen een belangrijke rol in deze prijsbepaling. Denk maar aan het gekozen materiaal, de grootte van de kast, of er verlichting nodig is, welk glastype je graag wil, …

LET OP: dit is slechts een richtprijs. Als je graag een specifiek prijsvoorstel wil, vraag je best advies aan een schrijnwerker. Vergelijk offertes voor een vitrinekast op maat.

 

Waarom een expert inschakelen?

Wil je een op en top professioneel eindresultaat? Dan zal je ook een professional moeten inschakelen. Op die manier geniet je van de volgende voordelen:

 • Advies en ontwerp op maat: een expert luistert naar jouw specifieke voorkeuren en wensen en zal op basis daarvan een vitrinekast voor jou ontwerpen. Jij kan zelf aangeven welke materialen, kleuren en afwerking je wil. Zo geniet je gegarandeerd van een uniek meubelstuk in je interieur.
 • Professionele uitvoering: een binnenschrijnwerker heeft ervaring met het maken en plaatsen van een vitrinekast en doet dat ook volgens de regels van de kunst. Als je een professional inschakelt, ben je dus zeker van een netjes afgewerkt product.
 • Kwalitatieve materialen: om je vitrinekast te vervaardigen, maakt een expert steeds gebruik van hoogwaardige materialen en kwalitatief gereedschap. Bovendien kan die het materiaal vaak aan een lagere prijs inkopen dan particulieren.
 • Verlaagd btw-tarief: laat je je vitrinekast op maat ontwerpen en plaatsen door een binnenschrijnwerker? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief. Op die manier betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten in plaats van 21%. Let op: je woning moet wel minstens 10 jaar oud zijn.

Op zoek naar een binnenschrijnwerker voor jouw vitrinekast op maat? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van experts in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

Inspiratie vitrinekast op maat

Een vitrinekast op maat kan je volledig naar wens vormgeven. Nog niet zeker over de mogelijkheden? Dan kan je ongetwijfeld inspiratie halen uit de volgende voorbeelden:

 

VOORBEELD 1: houten vitrinekast op maat

houten vitrinekast op maat

Een vitrinekast is ideaal om je bureauruimte een persoonlijke touch te geven. In dit voorbeeld gingen de eigenaars met het donkere hout voor de klassieke look. Zo wekt de ruimte meteen een luxueuze indruk op. Door verschillende vitrinekasten af te wisselen met volle kasten, krijgt de bureaukamer ook wat ademruimte.

 

 

VOORBEELD 2: moderne vitrinekasten op maat

vitrinekast op maat modern

Vitrinekasten kunnen een gedateerde indruk opwekken, maar eigenlijk past het meubel in elk type interieur. Het bovenstaande voorbeeld toont aan dat een vitrinekast perfect in een moderne woning past. Door het gebruik van rechte lijnen en de grijze kleur heeft het meubel een tijdloos karakter.

 

 

VOORBEELD 3: vitrinekast op maat in dressing

vitrinekast op maat dressing

Ook in een dressing kan een vitrinekast perfect van pas komen. Zo kan je bijvoorbeeld je schoenencollectie tentoon stellen. In het onderste gedeelte is het mogelijk om net als in dit voorbeeld schuiven te installeren om andere spullen te bewaren.

 

 

VOORBEELD 4: ingebouwde vitrinekast op maat

vitrinekast op maat ingebouwd

Bovenstaande foto is een perfect voorbeeld van hoe je een vitrinekast kan laten opgaan in je interieur. Door dezelfde witte kleur als de muren te gebruiken, voelt alles aan als één geheel. Het geeft de ruimte ook een open en lichtrijke feel.

 

Laat je vitrinekast op maat maken door een professional!

Het prijskaartje van een op maat gemaakte vitrinekast kan snel oplopen. Daarom is het belangrijk om verschillende binnenschrijnwerkers te vergelijken. Je vraagt best een aantal offertes aan om daarna alle kostenposten naast elkaar te leggen. Dat is de beste garantie op een correcte prijs.

Wil je graag een vitrinekast op maat laten maken door een binnenschrijnwerker? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij experts via het offerteformulier hieronder:

 

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde schrijnwerkers