Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Kast onder schuin dak: inspiratie & informatie

De meeste huizen hebben één of meerdere schuine wanden. Vaak wordt de ruimte daaronder niet benut, terwijl je met een kast op maat onder een schuin dak heel wat efficiënte bergruimte kan creëren. In dit artikel vind je tips, informatie en inspiratie voor een kast onder een schuin dak.

Wil je graag een kast onder een schuine wand laten plaatsen? Vraag hier gratis offertes aan.

 

Inspirerende voorbeelden

Normaal gezien zorgt een schuine wand voor plaatsverlies. Een standaard rechthoekige kast past er moeilijk onder, of je blijft steeds met verloren hoekjes zitten. Je kan deze ‘verloren’ ruimte weliswaar optimaal benutten door de volledige oppervlakte onder het schuin dak van muur tot plafond te vullen met een (inbouw)kast op maat.

 

Kast schuine wand: zolderruimte

Het is vanzelfsprekend dat schuine wanden vooral op de zolder voorkomen. Vroeger was dat vooral een onbewoonbare, stoffige plek waarin overbodige spullen gestockeerd werden. Tegenwoordig richten mensen deze echter vaker in als een volwaardige leefruimte.

In onderstaande foto is mooi te zien hoe je een kleine kamer toch rendabel kunt maken. De doorgang is op zich al relatief smal, maar dankzij de ingebouwde kasten onder de schuine wand hoeft er niet aan extra plaats te worden ingeboet. De kasten gaan volledig op in de ruimte, zodat je een groter ruimtegevoel ervaart.

kast onder schuine wand

In de volgende  ruimte springen de houten kasten weliswaar meer in het oog door het contrast met de witte muur, maar het geheel heeft een moderne en frisse look. Hier werd gekozen voor een open kast met legplanken. Je kan ook kiezen voor een combinatie van open en gesloten compartimenten. Laat elke kast onder een schuin dak volledig personaliseren naar jouw wens.

 

kast onder schuin dak

 

Bureau onder schuine wand

Je kan heel wat richtingen uit bij de inrichting van de ruimte onder een schuine muur. In plaats van een wandkast of inbouwkast kun je bijvoorbeeld ook opteren voor een praktisch en stijlvol bureaumeubel in combinatie met geïntegreerde kasten en lades. Dit multifunctionele meubel neemt quasi de volledige lengte van de kamer in, waardoor de lage ruimte optimaal en slim benut wordt.

 

kast onder schuin dak bureau

 

Kast onder schuin dak in slaapkamer en als dressing

Ook in een slaapkamer kan je inventief omspringen met de plaats onder een schuine muur. In plaats van het bed tegen de muur aan te schuiven, kun je een gesloten wandmeubel tegen de muur bevestigen. De kast loopt hier weliswaar niet door tot aan het plafond, waardoor er nog wat afstofwerk bij komt kijken. Anderzijds kun je er enkele spullen op kwijt voor het slapengaan, zoals boeken of een bril.

 

kast onder schuine wand slaapkamer

 

Een ruimte onder een schuin dak laat zich ook perfect inrichten tot een dressing. Daarvoor kiest men meestal open inbouwkasten. Let op, daar zijn ook enkele nadelen aan verbonden: denk bijvoorbeeld aan stofophoping en verkleuring van kleren door zonlicht. Bij gesloten kaststructuren kun je variëren tussen schuifdeuren, lades of draaideuren.

 

kast op maat schuine wand

 

Materialen en prijzen kast onder schuin dak

Qua materiaal kan je ook heel wat kanten uit. De populairste materialen zijn hout, metaal, gelakt MDF, kunststof en laminaatplaten. Belangrijk om te onthouden is dat je de kasten kan schilderen in een kleur naar wens als je voor MDF kiest. Je kan opteren voor een contrastkleur of voor dezelfde kleur als de muren of vloer. Zo ‘verdwijnen’ de kasten helemaal in de ruimte.

De prijs hangt van meerdere factoren af zoals de grootte van de kast, de moeilijkheidsgraad, het gekozen materiaal en de gewenste afwerking. Verder is een inbouwkast doorgaans ook duurder dan een wandkast op maat. Omdat elk project uniek is, is het moeilijk om precieze prijzen mee te geven. Voor het ontwerp, de montage en afwerking van een wankast moet je uitgaan van een prijs tussen de 100 en 150 euro per lopende meter. Wil je liever een inbouwkast op maat? Dan betaal je 450 à 950 euro per meter.

 

Ben je benieuwd naar prijzen op maat van jouw project? Via onze offertepagina kan je eenvoudig vrijblijvende prijsoffertes online aanvragen. Klik hier voor meer informatie. 

 

Kast onder schuin dak zelf maken?

Ben je een klusser en wil je graag zelf een inbouwkast voor onder een schuin dak in mekaar knutselen? Dat is mogelijk, al gaat het hierbij wel om precisiewerk waarvoor je best een bouwtekening kunt gebruiken. In sommige doe-het-zelfzaken kan je kits kopen om een kast onder een schuine wand te monteren. Deze zijn dan voorzien van een handleiding.

Toch is deze klus geen sinecure. Als je zeker wil zijn van een kwaliteitsvolle kast en probleemloze installatie, kun je best een beroep doen op specialisten.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers