Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Ingemaakte kasten

Ingemaakte kasten bieden heel wat voordelen. Ze geven de beschikbare kamer een maximale hoeveelheid opbergruimte zonder te overheersen. Bovendien wekken ze de indruk één te zijn met de ruimte. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van de materiaalsoorten en hun prijzen.

 

Inmaakkasten uit laminaat

Bij laminaat wordt een kunststoflaag gekleefd op plaatmateriaal (doorgaans MDF).  Ze zijn te verkrijgen in tal van kleuren en structuren. Bovendien is het een pak goedkoper in vergelijking met natuurmaterialen of lakwerk. Laminaat bootst perfect natuurlijke materialen zoals hout na, zonder dat je last hebt van de nadelen zoals inkrimpen of uitzetten.

Als je kiest voor laminaat met een houtlook, kan je ervoor kiezen om de houtnerven te laten doorlopen door de verschillende deuren heen. Er zijn tal van variaties mogelijk. Dat is ook meteen het voordeel aan inmaakkasten op maat. Elk detail is op voorhand bespreekbaar.

 

ingemaakte kasten laminaat

 

Prijs inmaakkasten uit laminaat

Inmaakkasten uit laminaat zijn goedkoper dan inmaakkasten in gelakte MDF. Dat is te wijten aan de arbeidsintensiteit die lakwerk met zich meebrengt. De duurste afwerking van MDF kasten is fineer. Hierbij krijgen je inmaakkasten een volwaardige houtlook maar daar staat wel een stevig prijskaartje tegenover.

Benieuwd naar een prijs op maat? Vraag hier online prijzen aan voor inmaakkasten op maat.

 

ingemaakte kasten uit laminaat

 

Inmaakkasten uit gelakte MDF

Inmaakkasten uit MDF zijn populair de laatste jaren. Dat is onder meer te danken aan de vele voordelen die ze te bieden hebben. MDF is makkelijk te bewerken,verandert niet van structuur en kan mooi egaal gelakt worden. Bovendien blijven ze betaalbaar. Het zijn vooral de afwerkingslaag en het ontwerp die de prijs beïnvloeden.

Lakverf geeft ingemaakte kasten uit MDF een strakke look en een krasvrij uitzicht.

Bovendien bieden deze inmaakkasten niet alleen opbergruimte, ze bieden ook voordelen voor de uitstraling van de kamer op zich. Als je je inmaakkasten afwerkt met spiegels, vergroot je de kamer optisch én maak je ze ook een pak klaarder.

Vergeet ook niet dat er voor schuine daken mogelijkheden zijn. Bestel je inmaakkasten in dezelfde kleur als het plafond en wek meteen de indruk dat ze in elkaar doorlopen.

 

ingemaakte kasten uit MDF

 

Prijs inmaakkasten uit MDF

Het egaal lakken of spuiten van MDF-platen vereist ervaring en tijd. Dat laat zich ook voelen in de prijs. De prijzen voor kamerhoge inmaakkasten in MDF liggen gemiddeld rond 650 euro per lopende meter. Hierbij zijn hang-en sluitwerk, legplanken en kastindeling en de plaatsing inbegrepen.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers