Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Opbergkasten

De mogelijke toepassingen van opbergkasten zijn erg uitgebreid. Vaak bestaat dit soort kasten uit heel wat vakken zodat je op een geordende manier je spullen kan opbergen.

 

Mogelijkheden opbergkasten

Een van de voordelen van opbergkasten is dat ze op verschillende manieren kunnen gebruikt worden. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in allerlei afmetingen, stijlen en uitvoeringen. Zo kan je zeker een opbergkast vinden die past bij jouw interieur.

 

opbergkast toepassingen Talrijke toepassingen

De mogelijke toepassingen van opbergkasten zijn erg talrijk. Je kan er servies, cd’s, kleren, boeken, het speelgoed van de kinderen… in bewaren. Aangezien het aantal toepassingen van dit type kasten zo hoog is, past een opbergkast dan ook in zowat alle kamers van de woning. Of het nu de woonkamer, de slaapkamer of de inkomhal is, een opbergkast komt steeds van pas. Sommige materialen waaruit opbergkasten kunnen vervaardigd worden, zijn zelfs geschikt voor gebruik in de tuin.

 

gesloten opbergkast Gesloten opbergkasten

Het voordeel van een gesloten opbergkast is dat je snel eventuele rommel snel kan opbergen. Zo krijgt de kamer gauw een verzorgd uitzicht en heb je minder last van stof op je spullen. Een gesloten opbergkast heeft veel varianten: dressoirs en kleerkasten zijn enkele klassiekers, maar tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook gesloten hangkasten. Meestal maakt men gebruik van klassieke kastdeuren om de kast te openen of te sluiten, maar ook opbergkasten met schuifdeuren zijn erg in trek.

 

open opbergkast Open opbergkast

Met een open opbergkast kan je makkelijk decoratiestukken, boeken, foto’s,… een mooie plaats geven in je interieur. Zo staan deze zaken niet in de weg, maar ze blijven wel in het zicht. Je kan natuurlijk ook voorwerpen die je vaak nodig hebt in een open opbergkast plaatsen. Dan hoef je niet telkens de kastdeuren te openen zoals dat wel het geval is bij gesloten opbergkasten. Een open opbergkast met ook open wanden achteraan is handig als TV-meubel omdat er dan plaats is voor de kabels.

 

Opbergkasten garage

De garage is een van de ruimtes van de woning waar opbergruimte erg belangrijk is. Je moet immers een plaatsje kunnen geven aan al je gereedschap, het grotere speelgoed van de kinderen,… Op die manier vermijd je dat je garage een chaotische ruimte wordt. Een opbergkast in de garage is dus een meubelstuk dat zijn nut zeker zal bewijzen!

 

Materialen

Net zoals het aantal toepassingen van opbergkasten, zijn er ook op het gebied van materialen heel wat mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een opbergkast uit hout. Dit materiaal heeft een warme en natuurlijke uitstraling en past in zowat elke interieurstijl. Natuurlijk zijn er heel wat verschillende houtsoorten, met elk hun eigen specifieke eigenschappen en kleurtint. Zo zijn eik, teak en beuk maar enkele voorbeelden van populaire houtsoorten voor opbergkasten.

Ook kunststof is een optie voor het vervaardigen van een opbergkast. PVC is hierbij een veelgebruikt materiaal. Dit materiaal komt zeker van pas als de opbergkast ook bestand moet zijn tegen buitengebruik.

Staal is ook een mogelijk materiaal voor het vervaardigen van een opbergkast. Het biedt heel wat stevigheid en daarom is het erg geschikt voor een kast die in de garage wordt geplaatst.

 

Opbergkast op maat kopen

Met een opbergkast op maat vind je het ideale meubelstuk voor jouw woning. Je kan dan zelf het materiaal en de afmetingen bepalen. Wil je een opbergkast op maat laten maken? Via de offertepagina van kasten-op-maat.be kan je offertes aanvragen bij professionals. Deze offertedienst is gratis en vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

opbergkasten

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers