Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Slaapkamerkasten: mogelijkheden & prijzen

Slaapkamerkasten zijn essentieel om je kamer ordelijk en net te houden. Je kan ze bestellen in verschillende uitvoeringen en materialen. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden en prijzen. Slaapkamerkast op maat nodig? Klik hier voor gratis en vrijblijvende offertes op maat.

 

I. Slaapkamerkasten op maat in lakwerk

slaapkamerkast MDF

Lakverf zal de meeste bescherming bieden, vooral voor krassen. Deze kasten passen zowel in een moderne als een klassieke slaapkamper. Kasten in MDF zijn populair. Ze zijn betaalbaar en zetten niet uit. MDF zijn platen op basis van fijne houtvezels. Ze kunnen afgewerkt worden met folie of lakverf om ze te beschermen.

 

Ingebouwde slaapkamerkast

Je kan slaapkamerkasten in MDF ook uitbreiden met schuifdeuren voor nog meer comfort. Breng je daarbij ook nog spiegels aan, dan zal je de ruimte optisch vergroten. Kies ingebouwde handgrepen voor een extra strakke look.

 

Witte slaapkamerkast MDF

Maatwerk kasten kunnen aangepast worden aan de woning om zo elke ruimte, hoe onpraktisch ze ook is, optimaal te benutten. In dit voorbeeld is de MDF-kast perfect aangepast aan het schuine dak. De kast en het plafond lijken in elkaar door te lopen. Dat komt omdat ze allebei dezelfde kleur hebben.

 

Prijzen op maat

Een kast op maat is interessant omdat elk detail kan aangepast worden naar wens. De prijzen zijn afhankelijk van het afwerkingsmateriaal en accessoires zoals handgrepen, legplanken en hang-en sluitwerken. MDF is doorgaans goedkoper. Kies je voor lakverf, dan stijgt de prijs.

MDF-slaapkamerkasten kan je krijgen vanaf 650 euro per lopende meter. Hierbij zijn de details van de kastdeling inbegrepen. Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw kamer? Contacteer dan gespecialiseerde firma’s voor een offerte op maat. Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan en vergelijk.

 

II. Slaapkamerkasten met afwerking in laminaat

slaapkamerkast laminaat

Laminaatkasten zijn gemaakt op basis van houtplaten (MDF of vezelplaat) met een kunststoflaag. Laminaat is duurder dan MDF, maar wel veel krasbestendiger. Laat ze afwerken met schuifdeuren voor nog extra comfort.  Ze stralen de flair uit van massieve kasten of kasten met fineer, maar zijn goedkoper.

 

slaapkamerkast laminaat

Massieve meubels zijn prijzig en kunnen geen grote overbruggingen aan zonder krom te trekken. Plaatmateriaal met laminaat is hiervoor de ideale oplossing. De kunststoflaag is verkrijgbaar in verschillende houtprints en is niet te onderscheiden van massief hout.

 

ingebouwde slaapkamerkast

Een strakke afwerking oogt modern. In dit voorbeeld geven de ingebouwde laminaatkasten een opgeruimd en overzichtelijk effect aan de kamer.

 

Prijs voor laminaatkasten op maat

Laminaat is duurder dan gelakte MDF, maar kwalitatiever. Het is krasbestendig. Bovendien ogen de hoogwaardige afwerkingsmaterialen authentieker. Prijzen beginnen vanaf 780 euro per lopende meter, inclusief binnenafwerking. Voor een prijs op maat van jouw woning, kan je terecht bij gespecialiseerde schrijnwerkers.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers