Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Kast woonkamer: mogelijkheden & inspiratie

In de woonkamer wordt heel wat tijd gespendeerd. Deze ruimte verdient dan ook één of meerdere prachtige en (multi)functionele (maat)kasten. Een woonkamerkast kan in veel verschillende vormen en stijlen gerealiseerd worden. In dit artikel presenteren we enkele mogelijkheden waaruit je inspiratie kan opdoen.

Een woonkamerkast op maat laten maken door een professional? Vraag hier gratis offertes aan

 

1. Multifunctioneel TV-meubel met schuifpanelen

Onderstaande kast heeft het allemaal: TV-meubel, boekenrek en wandkast in één! Wanneer je de televisie niet gebruikt, kan je het toestel perfect verbergen dankzij de elegant ogende schuifdeuren. Deze glanzende panelen hebben een erg stijlvolle uitstraling. Je kan er ook andere apparatuur achter verstoppen. Door te kiezen voor schuifdeuren in plaats van draaideuren, is je zicht trouwens nooit belemmerd wanneer je televisie kijkt.

 

kast woonkamer TV-meubel

 

2. Op maat gemaakte hangkasten woonkamer

Bij het kiezen van een livingkast moet je bepalen of je voor een opvallend dan wel een sober design gaat. Moet de kast een ware eyecatcher zijn of veeleer op de achtergrond blijven? Veel hangt af van de stijl van de rest van het interieur. In een modern en minimalistisch getint interieur zal een design hangkast goed tot zijn recht komen. Onderstaande hangkast is volledig op maat van de ruimte gemaakt en heeft een unieke vormgeving door het spel met verschillende lijnen. De combinatie van legplanken en opbergkastjes is bovendien praktisch.

 

moderne kasten woonkamer

 

Ook de woonkamer kasten in volgende foto hebben een opvallend design door hun niet-traditionele vorm. Kies je voor een hangkast op maat, dan kun je de positie, vorm, kleur en hoogte van de kastjes volledig zelf bepalen en een uniek design creëren. Het hout in combinatie met wit en zwarte accenten doet zeer eigentijds aan. Zelfs met een minimum aan kastruimte geef je je woonkamer al meer karakter en een verzorgdere indruk. Ook in een kleine woonruimte kun je met maatwerk verrassend efficiënt en esthetisch uit de hoek komen.

 

hangkasten woonkamer

 

3. Inbouwkast woonkamer

Mag het allemaal wat meer zijn? Opteer dan voor een grote maar subtiele inbouwkast op maat. Door te kiezen voor een inbouwkast in de woonkamer benut je de ruimte optimaal. Zo gaat de kast van wand tot wand op in de rest van de ruimte. De kast in de foto is volledig open, waardoor het een soort van pronkstuk wordt voor je persoonlijke spullen (denk maar aan boeken, accessoires of mooie familiefoto’s). Hou je liever van een strak geheel, kies dan voor een gesloten inbouwkast met lades en/of draaideurtjes. In dit artikel kan je meer lezen over inbouwkasten op maat.

 

inbouwkast woonkamer

 

4. Woonkamer kast als scheidingswand

Maatkasten die een combinatie van verschillende functies bieden zijn erg populair. Zo kan je bijvoorbeeld ook een bureau of zelfs een open haard in de woonkamerkast integreren. Dit is het geval in volgende foto. Het meubel loopt mooi van vloer tot plafond, waardoor deze blikvanger eveneens functioneert als een scheidingswand. Toch wordt tegelijkertijd ook nog een open ruimtegevoel behouden. Links en boven de haard is de nodige opbergruimte voorzien, wat het geheel nog meer uitstraling geeft.

 

kast woonkamer

 

Kast woonkamer op maat kopen

Gemiddeld schommelt de prijs voor een maatkast tussen de 500 en 1000 euro per lopende meter. Prijzen variëren namelijk sterk van project tot project. Veel hangt af van de materiaalkeuze, het formaat, enzovoort. Let op: maatwerk is niet noodzakelijk duurder dan een prefab woonkamer kast! Hou er ook rekening mee dat prijzen ook van vakman tot vakman verschillen. Daarom doe je er goed aan offertes bij verschillende schrijnwerkers aan te vragen.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers