Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

TV-meubel op maat

Het tv-meubel is het hart van de woonkamer en moet heel wat multimedia herbergen. Steeds vaker kiezen mensen dan ook voor een meubel op maat zodat dit volledig voldoet aan hun noden. Ingebouwde verlichting, open legplanken of zelfs een ingebouwd haardvuur, alles is mogelijk! Een overzicht van belangrijke weetjes, realisaties en voorbeelden van tv-meubels op maat vindt u op deze pagina:

 

Tv-meubel op maat

 

Een tv-meubel kan louter functioneel zijn maar ook design mag niet vergeten worden. Bij bovenstaand meubel op maat werd gekozen voor een speelse opstelling waarbij open en gesloten volumes elkaar perfect aanvullen. Zo is er is ruimte om decoratie te plaatsen en kan er tegelijkertijd ook rommel verstopt worden. De combinatie van massief hout en gelakte mdf zorgt ook voor een levendig resultaat.

 

Laag tv-meubel wint aan populariteit

Tv’s worden steeds groter en worden ook vaker zwevend geplaatst. Deze twee factoren hebben ervoor gezorgd dat tv-meubels steeds lager moeten zijn. Om toch nog voldoende uit te springen wordt er daarom vaak gekozen voor een laag tv-meubel dat doorloopt van muur tot muur. Om het geheel meer pit te geven worden ook vaak legplanken of zwevende kasten geplaatst als extra bergruimte. Op de website van Interieurdesigner.be vind je meer tips over de afmetingen van een tv-meubel. Zeker ook het lezen waard! Bij bovenstaand tv-meubel op maat werd een zwart gelakte achterwand voorzien om zo de grote zwarte rand van de tv te minimaliseren.

 

Laag TV-meubel maatwerk

 

Tv-meubel op maat met schuifdeur

Kijk je graag tv maar vind je het geen prettig zicht dat die grote zwarte bak steeds in het zicht staat? Door te kiezen voor een op maat gemaakt tv-meubel met schuifdeur kan je alle electronica makkelijk wegstoppen wanneer je hier geen gebruik van maakt. Langs de andere zijde van de schuifdeur zijn legplanken voorzien voor boeken en decoratie.

 

Maatwerk TV-meubel in massief hout

Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor en gelakt tv-meubel in MDF maar ook massief hout kan bijzonder mooi zijn. Het is een tijdloos materiaal dat bijzonder onderhoudsvriendelijk is. Je kan kiezen voor een natuurlijke afwerking maar ook vernissen, boenen en verven behoren tot de mogelijkheden..

Bij bovenstaand tv-meubel op maat werd gekozen voor Europese eik. De rest van het interieur bestaat uit felle kleuren en wittinten. Het hout komt hier goed tot zijn recht en zorgt balans zodat het interieur van de woonkamer niet te druk overkomt.

 

Eiken tv-meubel

 

Tv-kast op maat met barkast

Heb je heel wat op te bergen dan is een tv-kast op maat ideaal. Door de volledige wand te bekleden krijg je een unieke blikvanger in de woonkamer en zorg je bovendien ook voor een zee aan plek. In bovenstaande woning werd de tv-kast op maat voorzien van een flatscreen-tv, projector en een gekoelde barkast met ruimte voor bijhorende versnaperingen. Je eigen filmzaal was nog nooit zo makkelijk binnen handbereik…

 

Tv-kast op maat

 

Tv-kastje met bureau

Wil je graag ook een bureau integreren in je woning maar heb je gebrek aan ruimte dan kan je deze ook op maat laten maken volgens dezelfde vormgeving van je tv-meubel. Zo krijg je één geslaagd geheel dat het ruimtegevoel van de kamer enorm versterkt. Door te werken in de lengte zal het lengtegevoel toenemen en verlies je ook een minimum aan ruimte.

 

Tv-meubel op maat met een bureau

 

Zwevend tv-meubel op maat

Ook zwevende tv-meubels zijn de laatste jaren bijzonder populair. Ze geven je kamer een grotere indruk en zijn ook bijzonder handig om de ruimte te poetsen. Om een zwevend tv-meubel te kunnen plaatsen moet de achterwand voldoende draagkrachtig zijn en moet het meubel ook voorzien worden van versterkte elementen. Bij bovenstaande woonkamer werd gekozen voor kasten met een hoogglans afwerking. Om meer sfeer te brengen werden 2 legplanken voorzien om decoratie op te plaatsen.

 

Zwevend tv-meubel op maat

 

Prijs tv-meubel op maat

Zoals je ongetwijfeld al gemerkt zal hebben kan een tv-meubel heel wat vormen aannemen. Om een exacte prijs op te maken is er dan ook een concreet voorstel nodig. Als indicatie kunnen we meegeven dat de kostprijs van een tv-meubel op maat begint vanaf 1000 euro. Dit kan oplopen tot zo’n 3000 euro voor standaard formaten. De prijs van grotere projecten met tv-kasten kunnen oplopen tot 10.000 euro naargelang de gewenste materialen, functies en afwerkingen. Ben je benieuwd hoeveel jouw maatmeubel zal kosten? Via onderstaand offerteformulier kan je nu zonder aankoopverplichting een prijs aanvragen.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers