Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Kastenwand

Een kastenwand, de naam zegt het zelf. Het is een wand die bestaat uit kasten. Het creëert veel opbergruimte én geeft jouw ruimte een unieke look. Afhankelijk van de kamer waarin je de kastenwand plaatst, kan deze verschillende functies vervullen. Advies en originele inspiratievoorbeelden vind je hier.

Ga snel naar: Kastenwand in verschillende ruimtesPrijsOfferte

 

Kastenwand op maat

Met een beetje puzzelwerk kan je proberen om een kastwand samen te stellen met afzonderlijke standaard kasten. Daarbij moet je je wel bewust zijn van enkele beperkingen. De keuzes op vlak van materialen, kleuren, uitvoeringen en formaten zijn namelijk niet eindeloos. Wil je bijvoorbeeld een kastenwand over de volledige hoogte en breedte van de ruimte, dan is de kans klein dat je dat kan verwezenlijken met een ‘kant-en-klaar’ exemplaar.

Dat is wat maatwerk onderscheidt van een kast die je koopt in de winkel.

Een kastenwand op maat is volledig afgestemd op jouw wensen en de beschikbare ruimte. Je hebt volledige vrijheid op vlak van materiaal, kleur, vorm, indeling, afmetingen, … Wil je een kastenwand ingewerkt in de muur, aangepast aan een schuine wand en met verschillende indelingen (vb. open vakken in combinatie met draaideuren)? Met maatwerk behoort het tot de mogelijkheden.

Tip: Win advies in bij een professionele kastenbouwer. Deze kan je goed informeren over de mogelijkheden en helpen bij het maken van de juiste keuzes. Ben je benieuwd naar advies, een voorstel of een prijs op maat van jouw wensen en mogelijkheden? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende vakmannen via de offertepagina.

 

De mogelijkheden van een kastenwand in elke ruimte

Een kastenwand is mogelijk in verschillende kamers. Afhankelijk van de ruimte waarin je de wand plaatst, kan deze verschillende functies vervullen. Enkele mogelijkheden: kastenwand in de woonkamerkeukenhalbureauslaapkamer.

 

1. Kastenwand in de woonkamer

Een kastenwand in de woonkamer kan dienst doen als tv-meubel, opbergkast, omkasting van de haard, bureau, bibliotheekkast, …

In de woonkamer zijn kastenwanden die verschillende functies combineren erg populair. Een exemplaar waarin een boekenkast, een tv-meubel én opbergkasten verwerkt zitten? Met een kastenwand op maat is dat perfect mogelijk. Zeker in kleine woonkamers kan de combinatie van verschillende functies in 1 kast erg handig zijn.

kastenwand woonkamer
Kastenwand waarin opbergkasten, een tv en een haard zijn verwerkt.

 

ingebouwde kastenwand
Inbouw kastenwand waarin opbergkasten en een tv zijn verwerkt.

 

Een kastenwand betekent niet noodzakelijk dat je een wand in de ruimte omtovert tot een grote kast. Je kan ook gewoon een losstaande kastenwand creëren. Onderstaande foto is daar een mooi voorbeeld van.

kastenwand in woonkamer
Losstaande kastenwand waarin opbergkasten en een haard zijn verwerkt.

 

 

2. Kastenwand in de keuken

In de keuken heb je nooit opbergruimte genoeg. Een kastenwand als aanvulling op je bestaande keuken kan de oplossing bieden. Let er dan wel op dat de extra kast past bij de look van je bestaande keuken. Maatwerk kan hier een voordeel bieden omdat de keuze aan materialen, kleuren, … hier groter is.

kastenwand keuken
Kastenwand in de keuken met ingewerkte opbergkasten en een haard. Deze doet ook dienst als scheidingswand met de woonkamer.

 

Heb je een open keuken die in verbinding staat met de woonkamer? Gebruik de kastenwand dan als verbinding tussen deze twee ruimtes. Zo maak je er 1 mooi geheel van.

kastenwand maken
Kastenwand als verbinding tussen de keuken en woonkamer.

 

 

3. Kastenwand maken in de hal

De inkomhal is voor veel mensen de ruimte waar je jassen, sjaals, schoenen, … opbergt. Een kastenwand in de hal zorgt ervoor dat niets slordig achterblijft.

Hou er rekening mee dat de hal meestal een van de kleinere ruimtes is in een woning. De kastenwand kan dus beter niet te veel plaats innemen. Door hem in de wand of onder de trap in te bouwen, bespaar je heel wat ruimte en hou je de hal subtiel en stijlvol.

kastenwand
Inbouw kastenwand onder de trap.

 

Indien deze groot genoeg is kan je ook de bovenhal gebruiken om extra opbergruimte te creëren.

kastenwand op maat
Inbouw kastenwand in de bovenhal.

 

Tip: kies een gesloten kastenwand

De inkomhal is het visitekaartje van jouw woning. Je wil dan ook dat deze ruimte er goed en ordelijk uitziet. Kies daarom voor een gesloten kastenwand. Hoe rommelig je kast ook is, je ziet er niets meer van zodra je de deuren van de kast sluit.

Een schuifdeuren kastenwand neemt het minst plaats in. Bij openklapbare kastdeuren moet je nog rekening houden met de plaats die ze innemen bij het opendraaien.

 

 

4. Kastenwand in het bureau

Of het nu is voor je studerende kinderen, jouw werk als zelfstandige of voor het behandelen van de dagelijkse administratie van jouw gezin, een bureau in huis is altijd mooi meegenomen.

Vaak wordt het bureau geïntegreerd in een andere kamer zoals de gang, woonkamer of slaapkamer. In dat geval kan je bijvoorbeeld kiezen voor een multifunctionele kastenwand. In de woonkamer kan de kast dan de functie van opbergruimte, tv-meubel én bureau vervullen. In de slaapkamer is dat dan bijvoorbeeld een bureau in combinatie met opbergruimte.

kastenwand bureau
Kastenwand in de slaapkamer met opbergruimte en een ingewerkt bureau.

 

Het is ook mogelijk dat je een afzonderlijke ruimte kan inrichten als bureau.

inbouw kastenwand
Bureau in klassieke stijl met een inbouw kastenwand met geïntegreerde boekenkast.

 

 

5. Kastenwand in de slaapkamer

In een slaapkamer doet een kastenwand meestal dienst als kleerkast.

schuifdeuren kastenwand
Kastenwand in de slaapkamer die dienst doet als kledingkast.

 

De slaapkamer is tegenwoordig meer dan alleen een ruimte om te slapen. Zo kan je kiezen voor een kastenwand die dienst doet als opbergruimte, bureau en/of tv-meubel. Een exemplaar met geïntegreerd opklapbed is een andere populaire toepassing in de slaapkamer.

kastenwand slaapkamer
Kastenwand met opbergruimte in de slaapkamer.

 

We haalden hierboven enkele specifieke voorbeelden aan maar eigenlijk is een kastenwand mogelijk in elke ruimte in de woning. Een kastenwand in de dressing, in de garage, in de berging, op zolder, … De mogelijkheden zijn ruim.

 

 

Prijs kastenwand op maat

Het is lastig om te zeggen hoeveel een kastenwand op maat precies kost. Er zijn namelijk heel wat factoren die de prijs beïnvloeden: het type kastenwand (als boekenkast, opbergkast, kleerkast, multifunctionele kastenwand, …), het formaat, de materialen, de indeling, …

De prijs hangt dus nauw samen met je eigen wensen. Benieuwd naar advies, een voorstel en een prijs voor een kastenwand op maat van jouw wensen en mogelijkheden? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende vakmannen via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers