Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Buffetkast

Een buffetkast is een meubelstuk dat doorgaans in de eetkamer of de keuken wordt geplaatst. Je kan er je servies en bestek en eventueel ander keukengerei in bewaren. In dit artikel kom je meer te weten over buffetkasten.

Wil je een kast op maat laten maken? Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

Klassieke buffetkast

klassieke buffetkast landelijke keuken De klassieke buffetkast is een hoog meubelstuk dat bestaat uit twee onderdelen. Onderaan is er een kast met veel opbergruimte voor het grotere keukengerief. Het onderste deel van buffetkasten is meestal gesloten: het bestaat doorgaans uit lades en klassieke kastdeuren.

Het bovenste deel van dit type kast heeft meestal ook kastdeuren, maar de deuren zijn vaak voorzien van glas zodat je de spullen in de kast kan zien. De meeste mensen kiezen ervoor om hier de glazen, borden,… op te bergen of decoratieve stukken te plaatsen.

Hout is het uitgelezen materiaal voor de klassieke buffetkast (zie foto). Vooral donkerdere houtsoorten geven een authentieke look aan het meubel. Bovendien kan hout op vele manieren afgewerkt worden. Wil je voor een landelijke uitstraling gaan, dan kan je de kast beschilderen met krijtverf. Dit geeft een leuk decoratief effect.

 

Moderne buffetkasten

Een buffetkast heeft voor sommigen misschien een ouderwets imago, maar er bestaan heel wat buffetkasten die ook passen in moderne interieurs. Qua vorm kan er hierbij wat meer afgeweken worden van het klassieke hoge model met de gesloten onderkast en het bovenste deel met glazen kastdeuren. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld ook bredere exemplaren verkrijgbaar. Sommige moderne buffetkasten zijn meer gesloten dan de klassiekers, andere zijn dan weer meer open constructies.

Wit gelakte buffetkasten passen erg goed in moderne interieurs. Er zijn veel mogelijkheden voor materialen voor moderne buffetkasten, maar ook hier is hout een aanrader. Teak en dennenhout zijn bijvoorbeeld twee houtsoorten die erg modern ogen. Op de foto zie je een voorbeeld van een brede, gesloten buffetkast uit hout.

buffetkast modern

 

Open of gesloten kast kiezen?

Ga je een buffetkast kopen, dan zal je moeten kiezen tussen een open en een gesloten model. Het voordeel aan gesloten kasten is dat je je spullen snel uit het zicht kan opbergen voor een verzorgdere uitstraling van de kamer. Je zal bovendien ook minder last hebben van stof dat op je gerief komt te liggen.

Een open kast maakt je interieur wat toegankelijker en komt goed van pas als je decoratieve stukken in huis hebt die je wil uitstallen. Je spullen zullen ook makkelijker bereikbaar zijn omdat je niet telkens schuiven en kastdeuren moet openen.

 

Buffetkast op maat laten maken

Met een buffetkast op maat kan je zelf de afmetingen en het materiaal kiezen. Zo creëer je de kast die perfect past in je interieur. Ben je op zoek naar een vakman voor een kast op maat? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij professionals.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers