Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Kasten-op-maat.be Advies & inspiratie over kasten en meubels op maat.
Vergelijk meer dan 300+ gespecialiseerde schrijnwerkers online!
header image
Kasten-op-maat.be

Boekenkast op maat: tips & inspiratie

Een boekenkast op maat biedt heel wat mogelijkheden. Een must voor elke boekenliefhebber! Creëer een originele thuisbibliotheek dankzij kwalitatief maatwerk. Lees dit artikel voor meer tips en inspiratie.

 

Waarom een boekenkast op maat?

Plaatsbesparend: inbouwkasten op maat besparen plaats, omdat ze ontworpen worden op maat van uw huis. Geen enkele centimeter muur blijft onbenut.

Doet dromen uitkomen: als je altijd al droomde van een zelf ontworpen boekenkast, dan wend je je best tot een schrijnwerker en niet tot de grote meubelketens met standaard designs. Een eigen thuisbibliotheek doet wegdromen en vormt de eyecatcher van je woonkamer.

Overstijging niveau’s: Heb je een open ruimte met mezzanine? Dan kan de kast gebouwd worden langs de wand op 2 niveau’s. Heel origineel en een maximale benutting van de ruimte.

Uniek en origineel: een boekenkast op maat met eigen ontwerp is uiterst origineel. Geen angst dat je buurman net dezelfde kast heeft. Het is telkens een uniek ontwerp.

Eigen indeling: geen vrees dat bepaalde spullen niet in de kast passen. Vanaf nu bepaal je zelf volledig de indeling van je kast, waardoor elk voorwerp perfect past.

Multifunctioneel: als je je boekencollectie na een tijdje beu bent, kan je ook er uiteraard ook andere spullen in plaatsen. Een boekenkast op maat is multifunctioneel.

Controle: je controleert mee de creatie mee van A tot Z.

 

boekenkasten op maat

 

Materialen voor boekenkasten op maat

Boekenkasten op maat worden meestal gemaakt uit massief hout, MDF of multiplex. Dit heeft een belangrijke invloed op de prijs, maar ook op het uitzicht. Afhankelijk van je budget en persoonlijk voorkeur kies je voor één van beiden.

 

1) Massief hout

Een boekenkast uit massief hout oogt authentiek en straalt klasse uit. Hiervoor gebruikt men dus voor 100 % hout. Het zijn dan ook de duurste kasten.

 

2) MDF 

Een veelgebruikt materiaal voor boekenkasten op maat is MDF. MDF staat voor Medium Density Fiberboard. Het wordt gemaakt op basis van vezels van houtafval.  MDF kan niet krom trekken en oogt glad. Dit kan afgewerkt worden met een fineerlaag van hout, zodat het de uitstraling heeft van massief hout.

 

3) Multiplex

Multiplex bestaat uit dunne lagen naald-, hard-of fineerhout die vastgelijmd worden.  Het voordeel is dat de onderlinge platen in balans blijven en bijna niet uitzetten. Het is een populaire spaanplaat, omdat het veel gewicht kan dragen.

 

Tip: Prijzen vergelijken van verschillende schrijnwerkers loont. Alleen zo ben je zeker van de beste prijs.
Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat aan bij verschillende bedrijven.

 

open boekenkast op maat

 

Inspiratievoorbeelden

 

witte boekenkast

Een boekenkast op maat in dezelfde kleur als de wanden maakt de kast één met de ruimte. Door ze te plaatsen over de gehele breedte van de kamer, benut je de ruimte maximaal.

 

houten boekenkast

Spelen met patronen en ongewone kleuren levert ook een leuk effect op. In bovenstaand voorbeeld maakt de boekenkast indruk door zijn opvallende kleurencombinaties.

 

Boekenkast op maat onder de trap

Ook de vrije ruimte onder een steektrap is ideaal voor boekenkasten. Origineel en een efficiënte besteding van de beschikbare ruimte.

 

boekenkast op maat in modern huis

In deze kamer is de boekenkast ingebouwd in de kamer. Daarom stoort ze het geheel niet. Omdat ze aansluit bij het kleurenpatroon van de kamer lijkt ze op te gaan in de ruimte.

 

Offertes voor binnenschrijnwerk ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde schrijnwerkers